Olet täällä

Tampereen Haka-apteekki

Palveluvalintaan 100 neliötä enemmän

Tampereen Haka-apteekissa panostettiin palveluvalintaan ja tilan avaruuteen. Remontti oli osa koko Prisman kauppakeskuksen mittavaa laajennusta, joten projektissa oli käyttöä VMP-interiorin kokonaisvaltaiselle kiinteistöosaamiselle.

Apteekkari Marjo Pekkala muistelee keskustelleensa Prisman laajennuksesta ensimmäisen kerran vuonna 2005. Kymmenen vuoden odotus palkittiin, kun kauppakeskukseen ryhdyttiin toteuttamaan 10 000 neliön laajennusosaa, ja alkuvuonna apteekki pääsi muuttamaan uusin lähes tuplasti suurempiin tiloihin.

Suurimpana toiveena apteekkarilla oli palveluvalinnan uudistaminen. Uusien tilojen lisäneliöistä 100 käytettiinkin palveluvalintaan, joka on nyt 170-neliöinen – puolet koko tilasta. Uusia hyllyjä hankittiin reippaasti, saatiin vähennettyä välivarastoinnin tarvetta ja otettua mukaan uusia tuoteryhmiä.

Toinen toive oli näyttävä sisääntulo ja leveät käytävät, jotta ostoskärryjen kanssa asiointi sujuu helposti. Uudet tilat ovat nyt ruhtinaalliset, ja samalla asiakkaiden intimiteettisuoja palveluvalinnassa on parantunut roimasti.

 

Apteekkari Marjo Pekkala
Haka-apteekki
Tässä projektissa tarvittiin runsaasti kiinteistörakentamisen asiantuntemusta. VMP-interiorin rooli oli todella tärkeä yhteydenpidossa eri toimijoiden välillä sekä esimerkiksi päivittyvien rakentamissuunnitelmien seuraamisessa. He myös tiedottivat varhaisessa kiinteistön remontista vastaaville, mitä erityisvaatimuksia apteekkitiloihin ja niiden suunnitteluun liittyy. Yhteistyö VMP-interiorin kanssa sujui mainiosti ja he kuuntelivat toiveitani. Kaiken kaikkiaan onnistunut projekti. Apteekki kiittää!
Designer Annukka Keränen
VMP-interior
Olin tekemässä myös edellistä Haka-apteekin remonttia, ja yhteistyö apteekkarin sujui nytkin erinomaisesti. Uudessa tilassa apteekin palvelupolku on toteutettu täydellisesti asiakaskulun kannalta. Matkalla reseptitoimitukseen asiakas kävelee koko tilan läpi ja poistuu kassalle parhaimmassa tapauksessa kulkien eri käytävää. Palvelupolun hyvällä suunnittelulla pystymme luomaan monia mahdollisuuksia heräteostosten tekoon ja lisäämään palveluvalinnan myyntiä.
VMP-interior Veli-Matti Paulasaari
Veli-Matti Paulasaari
vmp@vmp-interior.fi
0500 721 723