Olet täällä

Kangasalan apteekki

AMMATTILAISTEN TAIDONNÄYTE

Apteekkari Marja Ritala hyödynsi apteekkinsa remontissa tilasuunnittelun ammattilaisten lisäksi hyllytyssuunnittelijaa ja tuotevaraston optimoijaa. Lopputulos on kerrassaan mainio – ja se näkyy myös kassassa.

Tavoitteena oli tehdä apteekista vetovoimainen asiointipaikka ja asiakasmäärät kasvuun. Se onnistuisi reiluilla hyvillä tiloilla, itsehoitotuotteiden hyvällä esillepanolla ja kosmetiikkatuotteiden lisäämisellä. Myös terveydenhoidon palveluihin laajentaminen kiinnosti.

Kangasalan apteekki sai 100 neliötä lisää tilaa, kun viereinen kirjakauppa muutti pois. Neliöt käytettiin lähes kokonaan asiakaspuolelle. Nyt apteekissa houkutellaan reseptiasiakkaita houkutellaan heräteostoksiin matkalla reseptitoimitukseen. Vapaakaupan myynti onkin remontin jälkeen noussut kovasti.

Myös henkilökunta on tyytyväinen muutoksiin ja remontin mukanaan tuomiin, entistä virtaviivaisempiin prosesseihin. Uudistunut apteekki on tuntunut kuin uudelta työpaikalta.

Apteekkari Marja Ritala
Kangasalan apteekki
Asiakasmäärät ovat hieman kasvaneet ja asiakastyytyväisyys on pysynyt huipputasolla. Myynti nousi jo sinä kuukautena, kun remonttia tehtiin. Paikallislehti kirjoitti silloin meistä jutun ja väkeä kävi sen jälkeen reilusti. Erinomainen kehitys on jatkunut sen jälkeenkin. Vapaakaupan tuotteiden myynti on noussut noin 20 prosenttia.
Jukka Nummi
Designer
Apteekkarin toiveena oli APTEEKKI-brändin soveltaminen visuaalisessa ilmeessä. Tilasta haluttiin kutsuva, avara ja raikas. Lisätila toi runsaasti lisää hyllymetrejä. Suunnittelimme pohjaratkaisusta avaran, joten myyntipinta-alan lisääminen onnistuu myös jälkikäteen.
VMP-interior Veli-Matti Paulasaari
Veli-Matti Paulasaari
vmp@vmp-interior.fi
0500 721 723